העברת דירה במתנה

דירה היא נכס יקר ערך, וברוב המקרים הנכס בעל השווי הכספי הגבוה ביותר שיש לאדם. יחד עם זאת ישנם מצבים שבהם כדאי להעביר את הזכויות בה במתנה, ללא שום תמורה ואפילו לא סמלית. מומלץ בחום לעשות זאת רק לאחר התייעצות עם עו”ד מקרקעין מנוסה, ותוך הקפדה על כל הכללים שמגדירים מהי העברת דירה במתנה – על-מנת להימנע ממצב שבו החוק קובע כי לא מדובר במתנה ולפיכך יחולו על העברת הזכויות כל הכללים של עסקת מקרקעין רגילה. משרד עוה”ד שפי-בוזגלו מתמחה בנדל”ן, צבר ניסיון רחב יריעה לגבי העברת זכויות במקרקעין ללא תמורה.

העברת דירה במתנה מילד להורה

* חיסכון בתשלום מס רכישה – מס שעלול להיות גבוה למדי ואשר מוטל על רוכשי דירה שכבר יש בבעלותם דירה. העברת הנכס הקיים ללא תמורה מאפשרת השקעה בדירה נוספת מבלי לשלם מס רכישה בהתאם להוראות החוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ”ג-1963.

* חיסכון בתשלום מס שבח – גם פטור ממס שבח ניתן רק לבעלי דירה יחידה (שעומדים בקריטריונים נוספים). מי שרוצה למכור דירה מבלי לשלם מס שבח ויש ברשותו עוד דירה חייב להעביר את הדירה הנוספת, במתנה, על -מנת להיות זכאי לפטור המשתלם.

* הבטחת העברת הנכס כתחליף צוואה – מי שרוצה להוריש לאחד מילדיו דירה וחושש מסיבוכים במהלך מימוש הצוואה יכול להעביר את הנכס במתנה עוד בחייו.

* הבטחת הזכויות בנכס כתחליף להסכם ממון – לקראת זוגיות שנייה, אם ישנו חשש שמחצית מהזכויות בדירה יעברו לבן/בת הזוג החדשים, ניתן למנוע מצב כזה באמצעות העברת הדירה במתנה לילדים.

* מתנה – באופן טבעי ישנם גם מצבים שבהם אדם פשוט רוצה להעניק למי שיקר לליבו מתנה, כולל דירה.

הסכם מדויק ומוקפד שמבטיח את מימוש הרצון בהתאם לחוק

העברת דירה במתנה חייבת כאמור לעמוד במספר כללים ובראשם החובה כי לא תינתן שום תמורה, כולל לא תמורה סמלית. עורכי הדין יהונתן שפי ויצחק בוזגלו, אמונים על עריכת הסכמים מדויקים ומוקפדים, תוך התייחסות למאפיינים הספציפיים של כל מקרה, הן אלה של נותן המתנה והן אלה של המקבל – ובכך מבטיחים לכם ראש שקט ומימוש מלא של היתרונות של פעולה זו.